Kapses (de band rondom gitarist zanger en songwriter Alexandros Kyrkos) heeft ook een Griekse programma: endechno liederen (gecomponeerde lichte muziek), archondo-rebetika (minder oud lichte variant van rebetiko liederen), hedendaagse pop. Theodorakis, Hatzidakis, Loizos, Tsitsanis, Chiotis, Malamas, Mpalafas, Pix-lax eventueel uitgebreid met onze eigen liedjes.

De  klassiek geschoolde multi-inzetbaar contrabassist Jaap Cohen, die strijken en plukken wisselt tijdens ons concerten, geeft zijn eigen interpretatie aan de (vrijwel allemaal) door vooraanstaande componisten gemaakte liederen. Alexandros Kyrkos wisselt bouzouki en gitaar tijdens het programma om de beste combinatie van begeleiding en solo’s ten gehore te brengen en is tevens de zanger.

De band heeft in 2015 een muziek project in samenwerking met de beroemde muzikant Dimitris Lappas en zangeres/gitariste Betty de Vries gerealiseerd. Betty treed nog steeds af en toe met ons op.

www.kapses.com